Julens Søde sager

Udskrifts-venlig side

- Æbleskiver
- Havregrynskugler 
- Brændte mandler

Brændte mandler                                                               

250 g Mandler
250 g Flormelis
100 g vand

Hæld vand og flormelis i en gryde, lad det blive flydende unde omrøring. 
Put de renvaskede mandler i massen og rør til massen er karamelliseret.

Hæld massen ud på bagepapir og skil mandler ad.

[Til toppen]

Æbleskiver                                                                                          

250 g mel
½ spsk sukker
½ tsk salt
1 tsk natron
2 æg
ca. 4 dl kærnemælk

Ingredienser (25 stk.)
Mel, salt, sukker og natron blandes.
Æg og kærnemælk røres i, og dejen røres blank og glat.
Læg lidt palmin i hvert hul på æbleskivepanden og når det er smeltet, hæld så æbleskivemasse i hvert hul.
Æbleskiverne vendes med en strikkepind eller lignende.

 [Til toppen]

Havregrynskugler                                                          

1 kg havregryn
½ kg flormelis
½ kg margarine (lidt mere hvis dejen bliver for tør)
200 g kakao
mandelessens og romessens efter smag
(man kan også bruge rigtig rom, men så skal man spare lidt på margarinen, ellers bliver dejen for blød!)

Det hele æltes sammen, trilles til kugler og rulles i kakao, flormelis,kokosmel eller krymmel efter smag.