Æbleskiver
250 g mel
½ spsk sukker
½ tsk salt
1 tsk natron
2 æg
ca. 4 dl kærnemælk
Ingredienser
(25 stk.)
Mel,
salt, sukker og natron blandes.
Æg og kærnemælk røres i, og dejen røres blank og glat.
Læg lidt palmin i hvert hul på æbleskivepanden og når det
er smeltet, hæld så æbleskivemasse i hvert hul.
Æbleskiverne vendes med en strikkepind eller lignende.
[Til
toppen]
|
Havregrynskugler
1 kg havregryn
½ kg flormelis
½ kg margarine (lidt mere hvis dejen bliver for tør)
200 g kakao
mandelessens og romessens efter smag
(man kan også bruge rigtig rom, men så skal man spare lidt
på margarinen, ellers bliver dejen for blød!)
Det hele
æltes sammen, trilles til kugler og rulles i kakao, flormelis,kokosmel
eller krymmel efter smag.
|