300 g mel
75 g usmuttede, snittede mandler
100 g smør
170 g sukker
1 tsk stødt kanel
2 små æg (vægtklasse 5)
pynt:
100 g mørk overtrækschokolade
evt. nøddeflager
Ingredienser
(70 stk)
Bland mel, mandler, smørret i mindre stykker, sukker
og kanel. Arbejd det godt sammen, inden
æggene til slut æltes i. Dejen skal være smidig og glat.
Lad den hvile køligt i 30 minutter. Del dejen i 7 klumper
og tril dem til tynde pølser, der skæres i hver 10 stykker.
Læg kagerne på en bageplade belagt med bagepapir og
bag dem på midterste rille ved 200 grader i 6-8 min.
Køl af. Smelt chokoladen over vandbad. Dyp nu enderne af
de kolde kager i chokoladen og læg dem på et stykke
bagepapir. Drys evt. straks med nøddeflager
[Til
toppen]
|
Gammeldags
Julekage
1 pose stenfri
svesker
3 spsk cognac
200 g smør el. margarine
200 g sukker
3 æg
40 g røde cocktailbær
200 g hvedemel
1/2 tsk bagepulver
smør/rasp til en 1.5 l Form
Skær sveskerne
i strimler og lad dem trække i cognac i ca 45 min.
Rør fedtstof og sukker til det skummer hvidt, og tilsæt
æggene et af gangen.
Hak bærene og bland dem med mel og bagepulver, og rør det
derefter i æggeblandingen.
Smør formen og drys den med rasp, og hæld derefter dejen
i formen, bag ved 175 grader i ca 1 time.
[Til
toppen]
|
Klejner
Ingredienser
125 g smør
170 g sukker
500 g mel
3 spiseskefulde fløde
3 æg
Den revne skal af én citron
1 tsk. hjortetaksalt
Lidt vanille
Palmin til kogning
Det hele
blandes sammen og æltes godt igennem. Dejen rulles ud i
et ikke for tyndt lag.
Klejnerne skæres ud og foldes. Det letteste er at bruge
en "klejnespore"
Man kan se om palminen har den rigtige temperatur, ved at
stikke enden af en tændstik ned i olien.
Hvis det bruser/bobler omkring tændstikken, er temperaturen
fin.
Kog klejnerne i palmin indtil de har den rigtige farve.
En smart måde at koge dem på er ved at anvende en friture-gryde.
Klejnerne kan sagtens tåle at komme i fryseren!
[Til toppen]
|