Julens Søde sager

Udskrifts-venlig side

- Klejner 
- Kanelstænger med mandler 
- Gammeldags Julekage
- Nemme Cornflakes-toppe
- Cornflakes-toppe

Kanelstænger med mandler                                                

300 g mel
75 g usmuttede, snittede mandler
100 g smør
170 g sukker
1 tsk stødt kanel
2 små æg (vægtklasse 5)
pynt:
100 g mørk overtrækschokolade
evt. nøddeflager

Ingredienser (70 stk)
Bland mel, mandler, smørret i mindre stykker, sukker og kanel. Arbejd det godt sammen, inden 
æggene til slut æltes i. Dejen skal være smidig og glat. Lad den hvile køligt i 30 minutter. Del dejen i 7 klumper og tril dem til tynde pølser, der skæres i hver 10 stykker. Læg kagerne på en bageplade belagt med bagepapir og bag dem på midterste rille ved 200 grader i 6-8 min. 
Køl af. Smelt chokoladen over vandbad. Dyp nu enderne af de kolde kager i chokoladen og læg dem på et stykke bagepapir. Drys evt. straks med nøddeflager

[Til toppen]

Gammeldags Julekage                                                                                 

1 pose stenfri svesker
3 spsk cognac
200 g smør el. margarine
200 g sukker
3 æg
40 g røde cocktailbær
200 g hvedemel
1/2 tsk bagepulver
smør/rasp til en 1.5 l Form

Skær sveskerne i strimler og lad dem trække i cognac i ca 45 min.
Rør fedtstof og sukker til det skummer hvidt, og tilsæt æggene et af gangen. 
Hak bærene og bland dem med mel og bagepulver, og rør det derefter i æggeblandingen.
Smør formen og drys den med rasp, og hæld derefter dejen i formen, bag ved 175 grader i ca 1 time.

 [Til toppen] 

Klejner                                                                             

Ingredienser
125 g smør
170 g sukker
500 g mel
3 spiseskefulde fløde
3 æg
Den revne skal af én citron
1 tsk. hjortetaksalt
Lidt vanille
Palmin til kogning

Det hele blandes sammen og æltes godt igennem. Dejen rulles ud i et ikke for tyndt lag.
Klejnerne skæres ud og foldes. Det letteste er at bruge en "klejnespore"
Man kan se om palminen har den rigtige temperatur, ved at stikke enden af en tændstik ned i olien. 
Hvis det bruser/bobler omkring tændstikken, er temperaturen fin.
Kog klejnerne i palmin indtil de har den rigtige farve.
En smart måde at koge dem på er ved at anvende en friture-gryde.
Klejnerne kan sagtens tåle at komme i fryseren!

[Til toppen] 

Nemme Cornflakes-toppe                               

Chokolade
Cornflakes

Smelt chokoladen og rør cornflakes i. Sæt massen i små toppe med 2 teskeer på en plade og 
stil dem køligt.

[Til toppen]

Cornflakes-toppe                                                                     

150 g cornflakes
200 g palmin
200 g flormelis
125 g kakao
reven skal af 2 appelsiner

Smelt palminen i en gryde-tag den fra varmen og rør flormelis, kakao og reven skal fra appelsinerne i.
Vend cornflakes i. Sæt massen i små toppe med 2 teskeer på en plade og stil dem køligt.