Julens Drikke

Udskrifts-venlig side

- Glühwein
- JulePunch

- Apotekets Glögg
- Julekaffe

Glühwein                                                                                  

Ingredienser (1 pers)
3 dl rødvin
1 stk citronskal
1 stk appelsinskal
1 stang kanel
4 nelliker
lidt reven muskatnød
1 tsk honning

Opvarm alle ingredienserne sammen - vinen må ikke koge. 
Server drinken i et
opvarmet glas eller krus.

[Til toppen]

JulePunch                                                                               

Ingredienser til 8-l0 personer
Den revne skræl og saften af l appelsin
1 citron
½ l rødvin
½ l hvidvin
160 g sukker
1 stang hel kanel
10 hele nelliker
1 kop stærk kop te
2 dl rom eller cognac

Hæld de to slags vin i en gryde og rør citrussaft og -skræl, te, sukker og krydderier i.
Lad det hele koge meget langsomt op for svag varme, til det er lige under kogepunktet.
Så tages gryden af varmen, rom eller cognac tilsættes, og punchen sies gennem et kaffefilter over i en punch-bowle eller en stor kande.

[Til toppen]

Apotekets Glögg                                                                   

½ flaske Brændevin
1½ flaske Rødvin
100 g Rosiner
100 g Mandler
8 Kardemommefrø
10 hele Nelliker
2 stk. Kanelbark
1 Pomeransskal
Lidt Ingefær
½ pund Sukker
1 dl. Rom

Kom rosinerne i en skål og hæld rommen over - lad det trække en dags tid.
Hæld alle ingredienser i en gryde og varm op.

Den kan rette fletningerne ud på en kold dag

[Til toppen]

Julekaffe

Når kaffen skal brygges, drysses lidt kanel eller andet krydderi over bønnerne.