2 kg Mellem-svinekam
2 tsk Salt
Lidt pebber
3 Laurbærblade
2-4 hele Nelliker
Stegen ridses
dybt og lægges med sværen ned i bradepanden, der stilles
i forvarmet ovn ved 160°.
1 liter kogende vand hældes ved. Stegen koger i vandet 20
min. Den lægges derefter på ovnristen over bradepanden
med sværen op og drysses med salt. Der kan stikkes laurbærblade
og nelliker ned i sværen. Det giver kødet en pikant smag.
Vandet skal blive i bradepanden. Stegen skal ikke dryppes.
Den steges derefter 1½ time ved 160°, hvorefter skyen hældes
fra. Stegen brunes ca. 15-20 min. ved 250° for åben
ventil eller ovndør, til sværen er sprød. Under grill bliver
sværen sprød og bobler på få min. Skyen jævnes til
sauce, tilsættes kulør og smages til.
Ved stegning i stegepose film, stegeos eller ildfast fad,
undgås stegeos og fedtet ovn
Et
gammelt husråd!
Få sprød flæskesvær hver gang - gnid sværen med eddike
inden stegningen (evt. med en bagepensel)
[Til
toppen]
|
Brunede
kartofler
Ingredienser
(4-6 pers)
1 kg små kogte pillede kartofler
4 spsk sukker
40 g smør
Brug gode
faste kartofler. Kog dem i god tid, så de er helt kolde.
Brus kartoflerne over med koldt vand, og lad dem dryppe
godt af. Drys sukkeret på en stor pande, og varm op, til
det er helt smeltet og lysebrunt. Kom smørret på, og rør,
til det er godt blandet. Kom kartoflerne på, og ryst panden,
til karamellen er godt fordelt. Varm dem igennem ved svag
varme. Ryst panden jævnligt. Bliver karamellen for
fast, tilsættes lidt vand.
Tips
Kom lidt god rødvin i det brunede sukker, og kog det ind
inden kartoflerne kommer på.
Istedet for sukker kan man varme brun sirup op til det skummer
og tilsætte kartoflerne. Når kartoflerne er tilpas
brune, er de færdige. Nemt og bekvemt.
[Til
toppen]
|
1 kg Rødkål
2 Æbler
25 g Margarine
½-1 dl Eddike
25 g Sukker
2 tsk Salt
1 dl Sød ribssaft
Kålen snittes
fint, blandes med revet æble og lægges i gryden med smeltet
margarine, eddike og salt.
Kålen koges ca. 1 time, smages til med sukker og ribssaft.
Tilsæt evt. lidt smør eller fedt, for at gøre den blank.
|