Drikke
|
||
JulePunch
Glühwein |
Glühwein
Ingredienser
(1 pers)
3 dl rødvin
1 stk citronskal
1 stk appelsinskal
1 stang kanel
4 nelliker
lidt reven muskatnød
1 tsk honning
Opvarm alle ingredienserne
sammen - vinen må ikke koge.
Server drinken i et opvarmet glas eller krus.
JulePunch
Ingredienser til 8-l0 personer
Den revne skræl og saften af l appelsin
1 citron
½ l rødvin
½ l hvidvin
160 g sukker
1 stang hel kanel
10 hele nelliker
1 kop stærk kop te
2 dl rom eller cognac
Hæld de to slags
vin i en gryde og rør citrussaft og -skræl, te, sukker og krydderier i.
Lad det hele koge meget langsomt op for svag varme, til det er lige under kogepunktet.
Så tages gryden af varmen, rom eller cognac tilsættes og punchen sies gennem
et
kaffefilter over i en punch-bowle eller en stor kande.
Apotekets Glögg
½ flaske Brændevin
1½ flaske Rødvin
100 g Rosiner
100 g Mandler
8 Kardemommefrø
10 hele Nelliker
2 stk. Kanelbark
1 Pomeransskal
Lidt Ingefær
½ pund Sukker
1 dl. Rom
Kom rosinerne i
en skål og hæld rommen over - lad det trække en dags tid.
Hæld alle
ingredienser i en gryde og varm op.
Den kan rette fletningerne ud på en kold dag
Julekaffe
Når
kaffen skal brygges, drysses lidt kanel eller andet krydderi over bønnerne.