Tilbage |
Desserter
|
|
Kirsebærsauce
Ris á l`amande Kirsebærsovs til diabetikere Ris à l'amande til diabetikere |
Kirsebærsauce
2 glas syltede dessertkirsebær
2 dl kirsebærsaft eller kirsebærvin
1 1/2 spsk majsstivelse
Ingredienser (8 pers)
Bring kirsebær
og saft i kog i en gryde. Rør majsstivelsen ud i lidt koldt vand og jævn saucen.
Lad den småkoge et par minutter. Serveres lun til f.eks. ris á l'amande.
Ris á l`amande
1/4 l mælk
1 dl ris
1 stang vanille
50 g mandler
5 dl piskefløde
evt. sukker
Ingredienser (6 pers.)
Kog en risengrød af mælk og ris tilsat den flækkede vaniljestang. Lad den afkøle.
Smut og hak mandlerne groft. Husk at tage en hel mandel fra til mandelgave.
Pisk fløden stiv og vend den i den kolde grød sammen med mandlerne. Smag evt.
til med sukker.
Til ris á l`amande serveres kirsebærsauce - varm eller kold.
Eventuelt kan man
tilsætte et glas Cherry Heering til de voksne.
Kirsebærsovs
til diabetikere
2 dl syltede dessertkirsebær og saft uden kunstigt sødemiddel
1 dl vand
1/2 spsk kartoffelmel
sødemiddel svarende til ca 20 g sukker
Ingredienser (4 Pers.)
Bring kirsebær og saft i kog i en gryde. Fjern gryden fra varmen.
Rør majsstivelsen ud i lidt koldt vand og jævn saucen.
Smag til med sødemiddel. Serveres lun til f.eks. ris á l'amande.
Ris à l'amande
til diabetikere
3/4 dl Grødris (ca. 60 g)
4 dl letmælk
1 dl vand
1/2 stang vanille
10 mandler (10 g)
sødemiddel
1 dl piskefløde
Ingredienser (4 Pers.)
Grødrisene, mælken, vandet og flækket vanillestang koges til grød ved svag varme
i ca. 40 min.
Grøden afkøles og
vanillestangen tages op. Mandlerne smuttes og hakkes.
Mandlerne tilsættes, grøden smages til med sødemiddel.
Fløden piskes stiv og vendes i grøden.